HTV skoro prespavao cijeli vojni udar u Turskoj: "Jadni ste i sramotni"

HTV skoro prespavao cijeli vojni udar u Turskoj: "Jadni ste i sramotni"

Foto: Twitter (HTV4)

JAVNI servis čini se da je opet zakazao. Naime, HTV 4, koji je zamišljen isključivo kao informativni kanal javnog servisa, reagirao je sinoć na pokušaj vojnog udara u Turskoj gotovo tri sata nakon što je postalo jasno što se događa u toj zemlji.

Komercijalna televizija N1, koja je također koncipirana kao informativni kanal, imala je odmah prve vijesti iz Turske i to u 22.45 sati, a imali su i cijelonoćni program. Nova TV imala je malo iza ponoći prekid programa zbog izvanredne situacije, a najkasnije je palio servis kojeg svi mi plaćamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, HTV 4 uključio se malo prije 2 sata s izvanrednim vijestima, što su ponosno objavili na svom službenom twitteru.

"HRT4! Izvanredne vijesti! sada!", glasila je poruka na Twitteru, no dočekale su ih poruke "dobro ste se sjetili...jadno i sramotno", "dobra fora, prošao voz" i "jeste ih uspjeli sve napokon iz redakcije probuditi???".

No, čini se da je naporna noć ostavila traga na Prisavlju. Naime, dok komercijalni N1 i jutros ima program uživo u kojem kroz sugovornike daju iscprne analize i razvoj događaja u Turskoj, HTV 4 emitira reprize emisija te emitira vijesti svakih sat vremena.

Premalo za javnu televiziju koju nitko ne gleda, a koja porezne obveznike košta milijardu kuna godišnje, odnosno 3 milijuna kuna dnevno, novac za koji bi se svake godine mogle izgraditi dvije velike bolnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara