HTV-ovi novinari odbacuju optužbe o pristranosti u predizbornoj kampanji

OGRANAK Hrvatskog novinarskog društva (HND) na Hrvatskoj televiziji (HTV) odbacio je danas optužbe da su novinari HTV-a na bilo koji način u predizbornoj kampanji i izbornoj noći protežirali bilo koju stranku.

Izvršni odbor HND-ovog ogranka na HTV-u uputio je danas javni protest ponukan, kako kažu, neargumentiranim napadima na novinare informativnog programa HTV-a koji se proteklih dana učestalo pojavljuju u nekim medijima.

Odbacujući optužbe, Izvršni odbor ističe kako su novinari HTV-a svoj posao radili prema profesionalnoj savjesti, poštujući novinarske postulate, za što su, kako tvrde, dobili priznanje mnogih gledatelja i vodećih svjetskih televizijskih kuća.

Podsjećaju da je pravila o jednakom tretmanu sudionika u izborima donio Sabor, te da na njih HTV nije mogao utjecati, već su ih kao legalisti poštivali i proveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jednim od dokaza da su posao obavljali profesionalno, vodeći računa samo o interesu javnosti, vide u tome što su se uoči predizborne kampanje našli na udaru kritike dviju najjačih parlamentarnih stranaka.

Podsjećaju da je to u dva navrata potvrdilo i izvješće o monitoringu medija Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) i Misije OESS-a u Hrvatskoj.

"Osim kolegijalnih napada drugih medija, odlučno odbijamo i pokušaje predstavnika nekih političkih stranaka da na bilo koji način televizijskim novinarima dociraju kako bi trebali raditi svoj posao", kaže se u javnom protestu Izvršnog odbora ogranka HND-a na HTV-u s kojim su, među ostalim, upoznali Središnji odbor HND-a, HHO i Misiju OESS-a u Hrvatskoj.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara