Hugo Chavez neće priznati novu libijsku vladu

Foto: AFP

VENECUELANSKI predsjednik Hugo Chavez jučer je dao svoj osvrt na trenutnu situaciju u Libiji, rekavši kako neće priznati novu libijsku vladu, a predvidio je i novi rat u toj zemlji, javlja agencija AP.

Također, Chavez je osudio ubojstvo pukovnika Gadafija, kojeg je smatrao prijateljem, i branio ga za vrijeme čitavog trajanja konflikta, te je oštro kritizirao vojno djelovanje NATO-vih snaga u Libiji.

"Za nas, u Libiji ne postoji vlada", rekao je novinarima u predsjedničkoj palači.

"Ne priznajemo vladu koju je bombardiranjima, genocidom i ubojstvom postavio NATO.", kazao je, dodavši kako neovisno o tome tko je bio predsjednik, i da li ga netko ne voli, Gadafi je bio predsjednik Libije.

Rekavši da su sukobi ostavili opustošenu zemlju, venecuelanski čelnik predviđa da napetoj situaciji i sukobima nije kraj, smatrajući da Libija nije pod ničijom kontrolom, te kako će tamo sada početi rat, odnosno kako je već započeo, te je nametnut od strane NATO-a i Sigurnosnog vijeća UN-a.

"Uništili su tu zemlju, sada tamo vlada kaos, nasilje je svugdje.", rekao je Chavez, koji je za vrijeme sukoba zahtijevao mirovne pregovore, a pobunjenike je proglasio teroristima.

U jednom trenu Gadafi je Chavezu poslao pismo u kojem je izrazio zahvalnost za potporu, a nakon diktatorove smrti rekao je kako će se svijet bivšeg libijskog diktatora sjećati kao mučenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara