Huntsman odustao od predsjedničke utrke i podržao Romneyevu kandidaturu

Foto: AFP

JON HUNTSMAN, bivši guverner savezne države Utah, danas je objavio kako se povlači iz republikanske predsjedničke utrke.

Huntsman je svoje odustajanje objavio u Južnoj Karolini, gdje se iduće subote održavaju vrlo važni republikanski predizbori. Pretpostavlja se da su Huntsmana na povlačenje "natjerali" loši rezultati u Iowi i New Hampshireu.

Međutim, još zanimljivija od same objave povlačenja jest Huntsmanova odluka da podrži kandidaturu Mitta Romneya, kojeg je prethodno u kampanji žestoko napadao.

"Vjerujem kako je sada vrijeme da se naša stranka ujedini oko kandidata najsposobnijeg da pobijedi Baracka Obamu. Unatoč našim razlikama, vjerujem da je taj kandidat Mitt Romney", prenosi Huntsmanovu izjavu CNN.

Njegova podrška mogla bi donijeti dodatne glasove umjereno konzervativnom Romneyu, koji će u Južnoj Karolini imati najveći test dosad, ponajprije u vidu Ricka Santoruma i Newta Gingricha. Naime, u biračkom tijelu Južne Karoline dominiraju bijel evangelici, koji baš i nisu skloni mormonu Romneyu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara