Hvar: Počeli "Sonetni dani Hanibala Lucića"

U GRADU Hvaru u hotelu "Palaceu" večeras su počeli petodnevni tradicionalni, treći, "Sonetni dani Hanibala Lucića" koje su priredili Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski PEN centar i Muzej hvarske baštine, pod pokroviteljstvom Splitskodalmatinske županije i grada Hvara.

Večeras na otvorenju "Sonetnih dana Hanibala Lucića", uz okupljanje i svečanu dalmatinsku večeru za sudionike iz Španjolske, Portugala, Albanije, Slovenije, Italije, Francuske, Libanona, Madžarske i Hrvatske, predstavljen najnoviji broj "Mosta", hrvatskog časopisa za međunarodnu književnu suradnju.

Prva skupina pjesnika u sonetnoj konkurenciji nastupit će sutra, 23. travnja, u Lucićevu ljetnikovcu u gradu Hvaru. Navečer će se pjesnici okupiti na svečanoj večeri Veljka Barbierija uz njegov "Kuharski kanconijer". U četvrtak, 24. travnja, nastupit će druga skupina pjesnika, također u Lucićevu ljetnikovcu, a Hvarsko pučko kazalište izvest će Lucićevu "Robinju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U petak će biti uručene nagrade pobjednicima odnosno autorima najboljih stihova u sonetnoj i slobodnoj konkurenciji.

"Sonetni dani Hanibala Lucića" završavaju u subotu predstavljanjem Monografije o Palmižani i izložbom fotografija Ive Pervana.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara