HVIDR-a i stožer: U Čakovcu, Varaždinu i Lici bez blokade prometnica

HVIDR-e Međimurske i Varaždinske županije i Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata Varaždinske županije podržavaju inicijativu HVIDR-e Republike Hrvatske da se skrene pozornost na probleme invalida i branitelja Domovinskog rata, no smatraju da u ovom trenutku blokada prometnica u tim županijama nije način rješavanja problema jer se time ne postižu dugoročni ciljevi.

To stoji u priopćenju koje su medijima dostavile te udruge s potpisima njihovih predsjednika Siniše Debana, Dragutina Špaca i Ivana Loboreca.

Navode da osuđuju izjavu predsjednika sinjske HVIDR-e Dražena Pavlovića objavljenju u medijima jer je u sadašnjim okolnostima samo naštetila ugledu HVIDR-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju dodaju kako se nadaju da ovakvom prosudbom situacije ne nanose štetu nikomu, a javnost mole da u njihovim budućim akcijama ima razumijevanje za specifične probleme invalida i branitelja Domovinskog rata zbog okolnosti u kojima se taj rat događao.

Stožer Ličkosenjske županije za obranu digniteta Domovinskog rata priopćio je jutros da neće blokirati prometnice u toj županiji, iako podupire odluku. Stožer smatra da bi blokada prometnica kroz Liku, gdje su u tijeku radovi na izgradnji autoceste Zagreb-Split, imala negativne posljedice na zapošljavanje ljudi i angažman poduzetnika te županije, priopćio je predsjednik Stožera Ličko-senjske županije za obranu digniteta Domovinskog rata Milan Maras.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara