HVIDR-a: Nema raskola, jedinstveniji smo nego ikada

GLAVNI odbor Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) demanitrao je danas napise u medijima o raskolu u toj organizaciji te da je predsjednik HVIDR-a Josip Đakić za "Jutarnji list" rekao kako general Gotovina treba svoju nevinost dokazati na sudu u Haagu.

Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša izvijestio je na konferenciji za novinare da je Đakić na današnjoj izvanrednoj sjednici Glavnog odbora demantirao kako je to izjavio za "Jutarnji list", da je njegov demanti izišao u današnjoj "Slobodnoj Dalmaciji" i najavio da će se o svemu očitovati sutra na konferenciji za novinare.

Glavni odbor Udruge opovrgnuo je i da postoji raskol između predstavnika dalmatinskih županijskih organizacija i središnjice oko "slučaja Gotovina, te se u priopćenju sa sjednice ističe da je "HVIDR-a jedinstvenija nego ikad te su natpisi o raskolu nečija neostvarena želja".

Na upit o tome kakav je stav HVIDR-e u vezi sa slučajem generala Gotovine, Periša je rekao da mu se treba omogućiti da s haaškim istražiteljima razgovara u Zagrebu nakon što se povuče već jednom izmijenjena optužnica protiv njega.

Zadaća je HVIDR-e štiti svoje članove pa tako i generala Gotovinu. HVIDR-a ne podržava hrvatsku Vladu u nastojanjima da se pronađe i uhiti general Gotovina te da se on pojavi pred sudom u Haagu, poručio je Periša.

Govoreći o Konvenciji branitelja održanoj 25. veljače u Zadru rekao je da je na njoj kao izaslanik HVIDR-e bio dopredsjednik Ante Puljiz i da je HVIDR-a jedina krovna organizacija koja je podržala zaključke tog skupa, ali se ograđuje od pojedinaca koji su u svoje ime nastupali na skupu, rekao je Periša.

Pojasnio je da su se na skupu u Zadru neki ljudi izjašnjavali kao predsjednici pojedinih ogranaka HVIDR-e, iako su iz organizacije davno izbačeni.

Na Konvenciji u Zadru uz ostalo je zaključeno da se od nadležnih zatraži da do 10. ožujka utvrde da li je i tko Haaškom sudu dostavljao falsificirane dokumente kojima su namjerno lažno optuženi zapovjednici hrvatskih Oružanih snaga te da vlasti spriječe sadašnja i daljnja lažna svjedočenja i slanja falsificiranih dokumenta.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara