HVIDR-a poziva branitelje da na izborima glasuju za oporbu

HVIDR-a poziva svoje članstvo, branitelje i hrvatske građane da na parlamentarnim izborima glasuju za oporbu jer su razočarani radom i odnosom Ministarstva hrvatskih branitelja i Vlade u cjelini prema braniteljima, rekao je na današnjoj konferenciji v.d. predsjednika HVIDR-e Vinko Brkan.

Na novinarski upit za koje bi oporbene stranke članstvo HVIDR-e trebalo glasovati na izborima, Brkan nije izravno odgovorio, rekavši da na to pitanje njihovi članovi znaju odgovor.

Na upit što će se dogoditi ako oporba ne pobijedi na izborima, Brkan je rekao da će tada posegnuti za raznim oblicima prosvjeda i građanskog neposluha svojeg članstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će HVIDR-a nakon izbora zbog, kako tvrdi, kršenja Zakona o pravima hrvatskih branitelja i Ustava podnijeti i tužbu protiv ministra branitelja Ivice Pančića.

Sigurno ne možemo dobiti dovoljno prostora u medijima da nabrojimo sva kršenja zakona o pravima hrvatskih branitelja koja čini Ministarstvo, ali ćemo ih pomno i studiozno nabrojiti pri podizanju tužbe protiv odgovornih, istaknuo je Brkan. Naše će tužbe biti jasne i utemeljene i nemaju veze s prijetnjama ili revanšizmom i one su samo poticaj neovisnom pravosuđu da obavi svoj posao, dodao je.

Brkan je istaknuo da nije samo riječ o Zakonu nego i o općenito lošem odnosu sadašnje vlasti prema invalidima i braniteljima, koja ih, kako kaže, sustavno vrijeđa, omalovažava i kriminalizira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara