Hypo banka kupila Hoto toranj i Castellum Centar

HYPO ALPE-ADRIA-IMMOBILIEN AG, investicijski fond za nekretnine, 100%-tna tvrtka kći Hypo Alpe-Adria Grupe, u Zagrebu je posredovanjem članova Uprave Daniela Lobnika i Friedricha Kargla u jednom od najvećih poslova s nekretninama zaključenih u Hrvatskoj, kupila Hoto Business Tower i Castellum centar od Tomislava Horvatinčića.

Član Uprave Hypo Alpe-Adria-Immobilien Thomas Morgl, kazao je da ove dvije nekretnine proširuju portfelj  fonda i nude trajne prinose investitorima, a putem dugoročnih ugovora što ih te dvije nekretnine imaju sklopljene s najmoprimcima najvišeg ranga kreditne sposobnosti u Hrvatskoj.

Hoto Business Tower izgrađen je 2004. godine i sastoji se od 22 etaže na kojima se nalaze poslovni prostori te četiri etaže podzemne garaže ukupne površine od otprilike 26.000 m². To je najveća zgrada izgrađena u Republici Hrvatskoj nakon proglašenja nezavisnosti i u zakupu je tvrtke HT d.d. koja ju koristi kao svoje sjedište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Castellum Centar smješten je u povijesnoj jezgri Zagreba, u zgradama nastalim u 19. stoljeću. Te su nekretnina prije dvije godine preuređene u modernu uredsku zgradu pri čemu se naročito vodilo računa o korištenju izvornih građevinskih materijala. U prizemlju se nalazi jedan od najboljih restorana u gradu Zagrebu, Gallo.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara