Hypo banka prodaje filijalu u Austriji, ali ne i u Hrvatskoj: Na Balkanu imamo super-profit

Hypo banka prodaje filijalu u Austriji, ali ne i u Hrvatskoj: Na Balkanu imamo super-profit

Foto: Arhiva

HYPO BANKA u sljedećem će razdoblju prodavati filijale u nekim zemljama, no sasvim sigurno neće prodavati onu u Hrvatskoj. Razlog je vrlo jednostavan a objasnio ga je predsjednik Nadzornog odbora Hypo banke Johannes Ditz u razgovoru za austrijski Kurirer.

"U Hrvatskoj ostvarujemo dobit", objasnio je Ditz, kada ga je novinar upitao je li logično prodati Hypo Banku u Austriji a ne primjerice banku-kćer u Hrvatskoj za kojom postoji veliki interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo na pijaci, ako objavimo poziv na prodaju možemo dobiti lošiju cijenu", rekao je Ditz dodajući da će za ovogodišnji budžetski plan Hypo banke jugoistočna Europa biti od iznimnog značaja jer dobro posluju.

Podsjetimo, Hypo Alpe-Adria-Bank International započela je razgovore s četiri velike austrijske banke pregovore o prodaji bankarskog poslovanja na domaćem tržištu Koruške i Austrije. Inače Hypo Alpe-Adria-Bank u Austriji prva kreće u proces nove privatizacije banke, nakon što ju je država nacionalizirala 2009. godine, kada se banka našla pred slomom tijekom svjetske financijske krize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara