HŽ žali zbog "slučaja Bećirović"

U PRIOPĆENJU Hrvatskih željeznica koje je pristiglo u redakciju Indexa navodi se kako HŽ "izražavaju žaljenje" zbog činjenice da slijepi Mirsad Bećirović nije pušten na InterCity nagibni vlak za Split, u koji se htio ukrcati u Karlovcu.

"Hrvatske željeznice izražavaju željenje zbog tog događaja koji je uznemirio javnost i ispričavamo se gospodinu Bećiroviću i svim osobama s posebnim potrebama koje su se tim događajem osjetile povrijeđenim. Kako bismo barem malo ublažili probleme koje je gospodin Bećirović imao zbog planiranog, a neobavljenog putovanja vlakom, Uprava HŽ-a osobno će pozvati gospodina Bećirovića, ispričati mu se i uručiti mu besplatnu kartu P-1 za putovanje na svim prugama HŽ-a." - navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se takvi slučajevi više ne bi ponavljali, HŽ će od 1. rujna uvesti komercijalnu povlasticu za prijevoz pasa vodiča, koja će omogućiti i ulazak pasa vodiča koji prate slijepe osobe u sve vrste motornih vlakova, pa tako i u nagibne, prema uvjetima propisanim za prijevoz pasa vodiča u klasičnim vagonima.

U priopćenju HŽ-a se ističe kako nagibni vlakovi zbog putničkog prostora bez odjeljaka i u vrijeme maksimalne popunjenosti nemaju uvjete za sigurno i nesmetano smještanje pasa te da je osoblje koje je bilo uključeno u cijeli slučaj postupalo po važećim propisima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara