HZZO nema materijala za izradu zdravstvenih: Građani mjesecima čekaju iskaznice

HZZO nema materijala za izradu zdravstvenih: Građani mjesecima čekaju iskaznice

Foto: FaH, Google Street View

AKO ste još prije par mjeseci predali zahtjev za izdavanje zdravstvene iskaznice za dijete, a još ju niste dobili, ili ako vam je vaša zdravstvena iskaznica istekla, no nova mjesecima ne dolazi –  otkrili smo gdje je zapelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zemlji sveopćeg siromaštva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je ostao bez materijala koji je potreban za tiskanje iskaznica.

„HZZO je privremeno, zbog nedostatka materijala za izradu iskaznica obaveznog osiguranja, bio u nemogućnosti izraditi nove iskaznice zdravstvenog osiguranja, odmah po zahtjevu. Unatoč tome, niti jedna osigurana osoba nije izgubila pravo osiguranja niti joj je uskraćena zdravstvena zaštita, jer su se svi mogli služiti starim iskaznicama koje su i dalje vrijedile, a isto tako su se mogli služiti i tiskanicom koju je HZZO izdavao za nove osiguranike prilikom njihovog zahtjeva za izdavanjem nove iskaznice. Materijal za tiskanje novih kartica je stigao u HZZO te će svi naši osiguranici koji su predali zahtjev za izdavanjem iskaznice najkasnije od 25. srpnja moći podignuti svoje nove iskaznice u nadležnim područnim službama HZZO“, poručuju iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te se ispričavaju osiguranicima zbog mogućih neugodnosti uslijed zastoja u štampanju iskaznica obveznog zdravstvenog osiguranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara