I dalje se traži Meksikanka koja je surfala i nestala, objavljena je njena slika

I dalje se traži Meksikanka koja je surfala i nestala, objavljena je njena slika
Foto: 123rf, Nestali.hr

I DALJE traje potraga za surfericom nestalom u Bračkom kanalu. Potraga, koja je sinoć prekinuta zbog lošeg vremena i mraka, nastavljena je jutros u sedam sati.

Na stranici nestali.hr u međuvremenu je objavljena njena fotografija i osnovni podaci. Nestala je 26-godišnja Valeria Valderrama Santos iz Meksika koja inače ima prebivalište u Barceloni. Visoka je 165 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči. Ispod lijevog oka, na jagodičnoj kosti, ima manji ožiljak.

Podsjetimo, jučer rano poslijepodne MRCC Rijeka pokrenuo je koordiniranu potražno-spasilačku akciju u splitskom akvatoriju za nestalom državljankom Meksika, nakon dojave hrvatskoga državljanina, voditelja surferske škole B. H., koja je organizirala surfanje u Bračkom kanalu.

Zadnji put je viđena 200 metara od bolske obale

Prije toga angažirana je splitska Lučka kapetanija, lučke ispostave Milna i Stari Grad, budući da je voditelj surferske škole najprije prijavio da su u opasnosti dva polaznika koje je vjetar na surferskim daskama nosio Bračkim kanalom prema otoku Hvaru. Nakon toga obalne radijske postaje pozvale su u pomoć i sve sudionike u pomorskom prometu u području potrage. Tome su se odazvali i članovi centra za ronjenje "Delfin", koji su vlastitim plovilom u 13:04 sati spasili dvojicu surfera iz mora, 1,5 milja od Bola te ih neozlijeđene iskrcali u Bolu.

Odmah nakon spašavanja dvojice surfera, u 13:10 sati voditelj te surferske škole preko Županijskoga dojavnog centra 112 u Splitu javio je MRCC u Rijeci da je nestala i polaznica njegove škole. Pokrenuta je široko koordinirana potražno-spasilačka akcija, no kako su u trenutku dojave na moru zavladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, u 15:30 sati MRCC Rijeka angažirao je potražni zrakoplov pilatus iz sastava Obalne straže Republike Hrvatske. Svim sudionicima u pomorskom prometu u području potrage poslana je obavijest o nestaloj osobi preko obalnih radijskih postaja.

Službenici splitske Lučke kapetanije na temelju izjave očevidaca izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od bolske obale, do koje je pokušala doplivati zbog čega je i pustila dasku, no nestala je uslijed jakog vjetra i visokoga mora.

Uočena surferska daska, ali ne i surferica

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u 16:03 sati uočio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali, nažalost, ne i nestalu surfericu.

U 16:56 sati zbog dodatnog pogoršanja vremena MRCC Rijeka privremeno je naredio prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, a nastavlja se i kopnena potraga u kojoj sudjeluju pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Splita te službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji pretražuju obalno područje od Dugog rata do rta Smočiguzica te sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara