I dalje vrlo neizvjesna prodaja slovenskog Mercatora

Foto:

"NADZORNI odbor dao je suglasnost da se nastavi s prodajom udjela u Mercatoru te ostalih investicije u skladu sa strategijom koju je pripremila Uprava Pivovarne Laško", stoji u obavijesti Pivovarne koja je objavljena na službenim stranicama Ljubljanske burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No unatoč službenoj potvrdi slovenski mediji navode da je nastavak procesa prodaje 23,44 posto Mercatorovih dionica ipak vrlo upitan. Naime, spominje se priča od ovog tjedna kako će se Pivovarna Laško dokapitalizirati kako se ne bi morao prodavati Mercator koji tako ne bi pao u ruke Ivice Todorića i njegova Agrokora. Napominje se kako bi dokapitalizaciju moralo podržati 70 posto vlasnika kapitala u Pivovarni Laško.

Da sve ipak neće ići tako glatko potvrđuje i pismo direktora uprave Mercatora Žige Debeljaka koje je upućeno najvećim dioničarima Mercatora kao i bankama koje su kreditori i suvlasnici Pivovarne Laško. U pismu se predlaže organiziranje novog javnog natječaja, odnosno međunarodnog tendera na kojem bi se strateškom investitoru ponudilo 50 do 75 posto dionica Mercatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara