I Dunja Mazzocco Drvar se oprostila od Milana Sijerkovića: "Zbogom učitelju"

I Dunja Mazzocco Drvar se oprostila od Milana Sijerkovića: "Zbogom učitelju"
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Screenshot RTL

METEOROLOGINJA Dunja Mazzocco Drvar na svojoj se Facebook stranici oprostila od čuvenog prognostičara Milana Sijerkovića koji je u subotu preminuo s 83 godine.

>> Umro je Milan Sijerković

Dunja Mazzocco Drvar: "Zbogom učitelju. Obećajem Ti..."

"Prije mjesec dana pisala sam pogovor za novu Sijerovu knjigu. Nisam znala da će biti i posljednja. Zbogom, učitelju, obećajem Ti da će Tvoje nasljeđe nastaviti živjeti...🕯

'Bilo je to prije petnaestak godina kada meteo karte nisu bile još dostupne na internetu i mobitelima. A pogotovo ne ove s kojima smo mi radili. Zato, ako ne bi stigao doći na Grič, uvijek bi nazvao. To je bio vrhunac dana, Sijerov poziv za telefonske konzultacije. Tada smo mi mladi, novi, bili njegove oči. Ispitivao bi, ovisno o predznanju kojega je svakako uvijek imao, konkretne sinoptičke elemente. „Reci mi, Dunja, ona dolina koja se jučer zadržavala u Atlantiku, je li ubrzala ili zastala dovoljno da se stvori ona grozna Biskajska? Znaš što ćemo imati ako ta krene prema nama!“. Ili, na primjer, „Kako to izgleda kod DWD-a, u posljednjem runu modela je još bilo relativno blago? Znaš da je Nijemac ciklogenetičniji od Engleza?'

Jest, dragi Sijer, znam, kao što znam i da je istina negdje u sredini. Uvijek je negdje u sredini. Naučila sam. Od najboljih", napisala je Dunja Mazzocco Drvar. 

Vakula o Sijerkoviću: "Meteo - legenda"

Na smrt meteorološkog velikana osvrnuo se i Zoran Vakula. U tekstu za HRT Vakula je Sijerkovića nazvao legendom.

"Meteo - legenda!

Ni šest mjeseci od dr. sc. Vesne Jurčec - prve meteorologinje HTV-a, u subotu, 8. prosinca 2018. godine napustio nas je i mr. sc. Milan Sijerković, od većine zvan i znan i kao Sijer.
Za mnoge i 'profesor'.

Šef.

Meteo - legenda!",  napisao je, između ostalog, Vakula. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara