I Kolindin prijatelj Bujanec za huliganizam napao Jugoslavene: "Smrdljivi Orjunaši, vi ste izrodi!"

I Kolindin prijatelj Bujanec za huliganizam napao Jugoslavene: "Smrdljivi Orjunaši, vi ste izrodi!"

Foto: Facebook

NAKON što su danas hrvatski navijači na utakmici Hrvatska i Češke izazvali ružan incident zbog kojega je ista na neko vrijeme prekinuta, na huliganski ispad reagirala je i Kolinda Grabar-Kitarović, koja je svojom Facebook objavom podigla mnogo medijske prašine.

> Kolinda sišla s uma: Za nerede na utakmici okrivila Orjunaše

> Kolinda na Fejsu lupetala o Orjunašima, Kosor je poklopila: Neki ljudi nisu dorasli funkciji

> HSP AS: Huliganski incident je pakleno djelo Zorana Milanovića - ovo su klasične metode UDBA-e

> Reiner luđi od Kolinde: Za huliganizam krivi stoljetni neprijatelji Hrvatske

Kolinda se nije zaustavila na osudi huliganizma, već je krivce prepoznala i u "Orjunašima", mrziteljima Hrvatske. Podsjetimo, Orjuna je skraćeni naziv Organizacije jugoslavenskih nacionalista koja je postojala za vrijeme takozvane prve Jugoslavije, što znači da je nestala prije više od 80 godina.

I dok je dijelu javnosti čudno što predsjednica RH koristi termin "Orjunaša", koji uglavnom koriste radikalni desničari kada napadaju one za koje smatraju da se bore protiv hrvatskih interesa, drugima to i nije toliko začuđujuće.

Kolindina današnja objava, naime, sadrži termin koji je i večeras nakon huliganskog ispada upotrijebio radikalni desničar i osuđeni narkodiler Velimir Bujanec.

"Dajte nam imena i prezimena kretena koji su prekinuli utakmicu! SMRDLJIVI BALKANCI, "DECA" JUGO-OFICIRA, JUGOSLAVENI - ORJUNAŠI I PLAĆENICI OSTOJE RANKOVIĆA - vi ste izrodi! ZBOG VAS HRVATSKA DANAS NIJE POBIJEDILA! Sram vas bilo! Vi niste Hrvati, traba vas ispisati iz državljanstva...", napisao je Bujanec, u tonu sličnome onom s Pantovčaka.

S Bujancem slavila izbornu pobjedu

Termin "Orjunaši", inače ne pretjerano raširen u javnom diskursu, Kolinda je od Bujanca mogla usvojiti u nekoliko prilika. Jedna od njih je i HDZ-ov stožer, gdje je Bujanec bio gost nakon izborne pobjede Grabar-Kitarović.

Tom se prigodom Kolinda s dotičnim i slikala.

Bujanec je, podsjećamo, 2013. godine uhapšen zato što je kokainom plaćao prostitutke, odnosno zbog kaznenog djela stavljanja narkotika u promet. Najprije je Bujanec tvrdio da mu podmeću politički protivnici, ali na koncu je ipak sve priznao te se nagodio s tužiteljstvom. Pravomoćno je osuđen na kaznu od deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Prijateljica sa Zdravkom Mamićem

Valjda podsjetiti kako se zadnjih dana u medijima spekuliralo kako bi na utakmici moglo doći do ovakvog ispada, i to zbog nezadovoljstva dijela hrvatskih navijača čelnim ljudima u HNS-u te osobito Zdravkom Mamićem.

> Predsjednice, čime vas to Mamić drži za muda?

U tom je kontekstu važno naglasiti i prijateljski odnos između Kolinde i Mamića, kojoj je on organizirao rođendansku proslavu te bogato donirao izbornu kampanju.

Zbog veze Kolinde i Mamića prije nekoliko mjeseci inicirana je i obavještajna afera. Bivši šef SOA-e Dragan Lozančić navodno je izgubio Kolindino povjerenje zato što nije obavijestio predsjednicu kako je u kontaktu s osobama koje su pod mjerama prisluškivanja i praćenja.

Radilo se, konkretno, o Zdravu Mamiću, koji je predmet par optužnica USKOK-a, a Kolinda je navodno kao "kolateralna žrtva" s gazdom Dinama i financijerom HDZ-a bila prisluškivana na rođendanskoj zabavi, koju joj je on priredio u svojoj vili u travnju 2015. godine. Vijest o Mamićevoj zabavi za Kolindu objavili su gotovo svi mediji te ista nikada nije opovrgnuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara