I nakon žalbe Rožić se brani sa slobode

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Gospiću ponovno je danas odlučilo da se osumnjičeni Ivica Rožić brani sa slobode.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odlučilo je 27. ožujka da se Rožić brani sa slobode, na što se Vrhovnom sudu žalilo županijsko Državno odvjetništvo u Gospiću, pa je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Gospića danas ponovno odlučivalo o Rožićevu pritvoru.

Rožića se tereti za kažnjiva djela podmetanja eksploziva pod kuće srpskih povratnika u Liku od 1996. do 1998., u kojim je šest osoba poginulo.

"Izvanraspravno vijeće danas je nakon rasprave zaključilo i odlučilo da ne postoje zakonske osnove za pritvor osumnjičenog Rožića, što znači da će se on braniti sa slobode. Glavna rasprava bit će zakazana u najskorije vrijeme", izjavio je predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pave Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I Rožićev odvjetnik Mirko Ružić smatra da nema elemenata da se u ovom postupku glavna rasprava čeka određivanjem pritvora za okrivljenog Ivicu Rožića. Određivanje pritvora značilo bi unaprijed priznanje da je Ivica Rožić osuđen i da ide na izdržavanje kazne, mišljenja je odvjetnik Mirko Ružić.

Ivica Rožić oslobođen je 24. ožujka na Županijskom sudu u Rijeci optužbe u slučaju tzv. gospićke skupine i pušten je iz pritvora.

(Hina) kp vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara