I prema istraživanju Pulsa Mesić pobjeđuje nakon prvog kruga

I prema istraživanju Pulsa Mesić pobjeđuje nakon prvog kruga

PREMA rezultatima agencije Puls koja je provela telefonsko istraživanje 27. i 28. prosinca na 1000 ispitanika Stjepan Mesić pobijedit će već nakon prvog kruga izbora.

Kako navodi agencija Puls maksimalna pogreška uzorka je +/- 3.2 posto.

Od 1000 ispitanika njih 70% kazalo je kako će izaći na izbore, 16% će vjerojatno izaći, 5% vjerojatno neće izaći, 8% ispitanika sigurno neće izaći, a samo 1% ispitanika ne zna hoće li izaći na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje za koga će glasati ukoliko izađu na izbore, 45.3% ispitanika svoj je glas dalo Stjepanu Mesiću, 15,5% Jadranki Kosor, a 8,5% Borisu Mikšiću. Slaven Letica dobio je 4% posto glasova, Đurđa Adlešić 2,8 %, Ćiro Blažević 1,5%, Rojs 1,3%. Ispod 1% ostali su Anto Kovačević, Ivić Pašalić, Miroslav Rajh, Mladen Kešer, te Doris Košta. Čak 19% glasača ne zna kome bi dalo svoj glas.

Ako se u obzir uzmu samo glasovi ispitanika koji će sigurno izaći na izbore, Stjepan Mesić dobio je čak 52% glasova, Jadranka Kosor 18%, Boris Mikšić 10%. Ostali kandidati ostali su ispod 3%, a neodlučnih je bilo 11%.

Kad bi se raspodijelili glasovi neodlučnih birača aktualni predsjednik Mesić dobio bi 56% glasova, Jadranka Kosor 21%, Boris Mikšić 11%. Slaven Letica dobio bi 5% glasova, Ćiro Blažević i Đurđa Adlešić 2%, Rojs i Pašalić 1%, a ispod 1% ostali bi Kovačević, Rajh i Kešer.

Na pitanje "koliko je vjerojatno da će promijeniti mišljenje o tome za koga će glasovati", 80% ispitanika potpuno je sigurno u svoj izbor, 7% ispitanika je sigurno u svoj izbor, no postoji mala mogućnost da će se predomisliti. Također 7% je izjavilo kako će prije konačne odluke morati još dosta razmišljati. 4% ispitanika još se nije odlučilo za koga će glasovati, a 2% ih ne zna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara