I Split se priprema za snijeg i poledicu, sastao se Stožer civilne zaštite

I Split se priprema za snijeg i poledicu, sastao se Stožer civilne zaštite

Screenshot: YouTube (Snijeg u Splitu 3. veljače 2012. godine)

ŽURNE službe za izvanredne vremenske uvjete u Splitu spremne su angažirati se jer, kako je istaknuto u četvrtak iz splitske Gradske uprave, njihova najvažnija zadaća nije samo angažman na području grada, nego i u podmosorskim mjesnim odborima.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako najvažnija zadaća žurnih službi osiguravanje javnih komunikacija nije samo na području grada, nego i u istočnim, podmosorskim mjesnim odborima. Dodao je da se ne očekuje dramatična situacija, a važna je spremnost za sve moguće scenarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Stožera civilne zaštite Splita Nino Vela rekao je kako se na splitskom području od nedjelje zbog pogoršanja vremenskih prilika može očekivati led na cestama te se građanima preporučuje da se koriste javnim gradskim prijevozom, a ne osobnim automobilima, pogotovo ako nemaju zimsku opremu.

Članovi splitskog Stožera civilne zaštite priopćili su nakon današnjeg sastanka kako su sve žurne službe spremne za sve izvanredne situacije te da imaju dovoljno ljudi, vozila i materijala. Pozvali su građane da preuzmu svoj dio odgovornosti i obveze, ističući kako nema mjesta panici, a po trenutačnim prognozama, 2012. godina, kada su Split zahvatile višednevne snježne oborine, ne bi se trebala ponoviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara