I u Velikoj Britaniji objavljen film o nestanku Madeleine McCann: "Gone Baby Gone"

NAKON šestomjesečne odgode, u Velikoj Britaniji je premijerno prikazan američki film "Gone Baby Gone", koji govori o nestanku četverogodišnje djevojčice. U kinima diljem Velike Britanije film će se naći od 6. lipnja.

Priča je gotovo identična onoj o nestanku Madeleine McCann, a žrtvu otmice glumi Madeline O`Brien, djevojčica koja jako sliči na malu Maddy. Glasnogovornik obitelji McCann, Clarence Mitchell, rekao je kako je obitelj izrazito zahvalna redatelju Benu Afflecku što je odgodio prikazivanje filma.

Film je u SAD-u objavljen još prošle godine. Oduševio je kritičare i publiku te dobio brojne nagrade, a ima i nominaciju za Oscara. Od veljače ove godine film je diljem svijeta dostupan u DVD i Blue Ray izdanju, no ne i u Velikoj Britaniji, gdje su Madeleineini roditelji tražili odgodu prikazivanja.

Prijatelji McCannovih strahuju da bi i oni mogli biti osumnjičeni za Madeleinein nestanak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji Kate i Gerryja McCanna odbili su se vratiti u Portugal jer strahuju da bi tamošnja policija i njih mogla osumnjičiti za povezanost s nestankom male Maddy. Naime, sedmero prijatelja McCannovih, koji su na dan Madeleineinog nestanka večerali s njenim roditeljima, portugalska je policija pozvala da sudjeluju u rekonstrukciji nestanka sad petogodišnje Britanke.

Četvero njih - Jane Tanner, Russell O`Brien te Rachael i Matthew Oldfield, prema pisanju britanskih i portugalskih medija, to su već izričito odbili. Naime, i oni su poput McCannovih svoju djecu te večeri ostavili samu u hotelskim sobama pa strahuju da bi ih tamošnja policija, poput McCannovih, mogla osumnjičiti i za zlostavljanje i zapuštanje djece, za što je predviđena zatvorska kazna u trajanju do 10 godina.

Podsjetimo, Madeleine McCann je 3. svibnja prošle godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddy.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara