Identificiran leš pronađen u bazenu na Šalati s utezima na nogama

MUŠKARAC čiji je leš, sa zavezanim utezima oko nogu, prošloga tjedna pronađen u bazenu na Šalati počinio je samoubojstvo, ustvrdila je danas zagrebačka policija, dodajući da je riječ o dugogodišnjem duševnom bolesniku.

Nakon obdukcije, koja je utvrdila da je muškarac umro od gušenja, te da nema tragova nasilne smrti, policija je otkrila da se radi o 22-godišnjem duševnom bolesniku inicijala D.S.

Njegovo puno ime, po želji pokojnikove obitelji, policija nije otkrila, no istaknuto je da je riječ o mladiću, koji se psihijatrijski liječio posljednje tri godine. Obitelji je i ranije najavljivao suicid, tvrdi policija, dodajući da je za njim raspisana tjeralica kada je u ožujku ove godine samovoljno otišao s liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija tvrdi da je utege koji su mu bili zavezani oko nogu kupio u rujnu prošle godine, te da si ih je prije bacanja u bazen sam zavezao oko nogu.

Leš sa zavezanim utezima na obje noge pronađen je 20. svibnja, oko 13,50 sati u otvorenom olimpijskom bazenu ŠRC Šalata, prilikom godišnjeg pražnjenja i čišćenja bazena. Leš, na kojem su nastupile opsežne truležne promjene, pronađen je u vodoravnom položaju, a oko zglobova nogu nalazio se višestruko zavezan konop s metalnim utezima. Svaki uteg je težio oko deset kilograma, a na tijelu nisu uočene druge vidljive ozljede.

Mediji su tada nagađali da je riječ o ubojstvu no, danas objavljeni policijski navodi te su tvrdnje opovrgnuli.

U policiji su naveli kako pokojni mladić nije imao policijski dosje, niti je bio ovisnik ili pripadnik kriminalnog miljea.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara