Identificiran muškarac koji je poginuo u urušavanju hotela u SAD-u

Identificiran muškarac koji je poginuo u urušavanju hotela u SAD-u
Screenshot: Twitter

IDENTIFICIRANO je tijelo 49-godišnjeg Anthonyja Magrettea koje je u nedjelju navečer izvučeno iz ruševina hotela Hard Rock u New Orleansu.

Riječ je o čovjeku koji je radio kao nadzornik u tvrtki Citadel Builders LLC angažiranoj za građevinske radove. Tragičan podatak je što u vrijeme nesreće nije bio u smjeni po rasporedu, već je radio prekovremeno. Poginuli Magrette je bio oženjen otac četvero odrasle djece i djed pet unuka.

Trideset osoba ozlijeđeno je kada se urušio dio hotela na kojem su se vršili građevinski radovi, u francuskoj četvrti New Orleansa prošle subote. Jedna osoba se smatra nestalom i pretpostavlja se da je poginula. Glasnogovornik tvrtke Brian Traschera navodi kako je na dijelu zgrade hotela bilo angažirano više od 100 građevinskih radnika u vrijeme nesreće i službenici tvrtke surađuju sa spasiocima na planu stabiliziranja zgrade, ali nisu komentirali moguće uzroke urušavanja. Uzrok nesreće za sada je nepoznat i istraga je u tijeku, a službenici navode kako je posljednji inspekcijski nalazi od 24. rujna.  

Iz vatrogasne službe kažu kako je ostatak zgrade i dalje nestabilan.  

Tvrtka Citadel Builders LLC koja je izvođač radova na dijelu zgrade pod rekonstrukcijom javlja kako su doveli inženjere iz Europe kako bi umanjili opasnost da se ostatak hotela uruši na susjedne zgrade, a iz uprave hotela Hard Rock International ograđuju se od nesreće i navode kako je izvođač radova imao ugovor s Kailas Companies, u čijem vlasništvu je zgrada u kojem je hotel smješten. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara