IDF: Pula će uložiti tužbe radi povrata zemljišta

ČLAN Predsjedništva Istarskoga demokratskog foruma (IDF) Zvonko Vojnić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio kako će Grad Pula uložiti tužbe za povrat zemljišta i drugih nekretnina koji su, kako je rekao, "otuđeni iz gradskog vlasništva sumnjivom pretvorbom".

IDF je jedna od stranaka članica Liste za Pulu koja obnaša vlast u gradu.

Rekao je da će prva tužba Općinskom sudu radi povrata zemljišta vrijednog oko 40 milijuna kuna biti podnesena ovih dana, no nije naveo protiv koga.

Po njegovim riječima to je provedba IDF-ove Deklaracije o istarskom zemljištu od rujna prošle godine, kojom se ta stranka zalaže da se revidiraju svi sklopljeni poslovi o prodaji zemljišta te da predstavnici lokalne samouprave sudjeluju u budućim poslovima te vrste.

Vojnić je najavio kako će se o Deklaraciji raspravljati na jednoj od od idućih sjednica Gradskog vijeća, pa IDF očekuje potporu i ostalih stranaka, poglavito IDS-a koji, po njegovu mišljenju, "ima najviše podataka o takvim slučajevima".

Član Predsjedništva IDF-a Slavko Kalčić smatra kako je IDS kao stranka na vlasti u Istarskoj županiji i najodgovorniji za to područje.

(Hina) dsp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara