Iduće godine područje Zadra bit će razminirano

IDUĆE godine administrativno područje Zadra bit će u cijelosti razminirano, rekao je zadarski župan Ivo Grbić na današnjem sastanku s predsjednikom zadarske podružnice Hrvatskoga centra za razminiranje Ivanom Čikarom.

Predsjednik zadarske podružnice HCR-a Ivan Čikara kazao je da je u okolici grada preostalo još 2,9 četvornih kilometara za razminiranje, a riječ je o području Crnog, Babina Duba, Musapstana i širem dijelu Bokanjca. Ta je procjena rezultat izvida koji su djelatnici HCR-a proveli od siječnja do svibnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U početku se sumnjalo, istaknuo je Čikara, da je bilo 4,1 četvornih kilometara minski sumnjivih površina, no pregledom je površina svedena na 2,9 četvornih kilometara.

Po njegovim riječima, do 10. listopada bit će završen pregled minski sumnjivih površina u cijeloj Zadarskoj županiji, a pretpostavlja se da je riječ o oko 90 četvornih kilometara.

Na sastanku je bila i zadarska gradonačelnica Ana Lovrin, kojoj je predsjednik zadarske podružnice HCR-a predao zemljovid s još minski sumnjivih površina u okolici grada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara