Igor Eskinja iz Rijeke osvojio nagradu Young Artist´s Prize 2006

NAGRADA Young Artist’s Prize 2006 koja se dodjeljuje u sklopu međunarodne umjetničke nagrade kompanije Henkel, dodijeljena je Igoru Eskinji iz Hrvatske i Gerlinde Miesenböck iz Gornje Austrije.

Nagradu Henkel Art Award koja se ove godine dodjeljuje umjetnicima s područja fotografije koju podupire Henkel CEE sa sjedištem u Beču, osvojila je Soňa Goldová iz Češke. Istaknuti članovi ocjenjivačkog odbora odabrali su pobjednički između više od 370 predanih radova, pristiglih iz 17 zemalja Srednje i istočne Europe te Srednje Azije.

Kao dodatak novčanoj nagradi u vrijednosti 5000 eura, izložba radova Goldove biti će organizirana u njenoj domovini. Radove svih ostalih nominiranih finalista javnost može pogledati u trezoru, izložbenom prostoru BA-CA Kunstforums (BA-CA Art Forum) u Beču od 3. studenog 2006. godine do 11. studenog 2006 godine.

Nagrada Young Artist’s Prize 2006, koja uključuje 1,500 eura novčane nagrade, predana je Igoru Eskinji iz Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje jednom od sudionika programa Artists-in-Residence, KulturKontakta Austria koji je partner kompanije Henkel od samog osnivanja natječaja. Gospodin Eskinja koji je rođen 1975. godine u Rijeci ocjenjivački odbor uvjerio je sa svojim instalacijama i muralima.

Po prvu put, Henkel je također objavio pobjednika Young Austrian Artist’s Prize. Nagradu u iznosu od 1,500 eura primila je umjetnica fotografije iz Gornje Austrije - Gerlinde Miesenböck. Gospođa. Miesenböck rođena je 1978. godine u  Freistadtu. Žarišna točka njenih fotografija nalazi se u napetosti boravka u domovini i inozemstu, baveći se temama bliskim gubitku i izgradnji identiteta.

Nagrada Henkel Art.Award. dodijeljena je pobjednici na gala svečanosti 2. studenoga. Češka umjetnica fotografije Soňa Goldová primila je svoju nagradu u prisustvu Güntera Thumsera, predsjednika kompanije Henkel CEE,  Ingried Brugger, direktorice kompanije BA-CA Kunstforums iRiedela iz Art Sectiona koju djeluje u sklopu institucije Austrian Federal Chanc.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara