Ilegalne borbe pijetlova u SAD-u: Agresivna životinja nožem ubila gledatelja

Ilustracija: Youtube

AMERIKANAC je umro nakon što ga je porezao nož koji je bio zataknut na pijetlovu nogu tijekom ilegalnih borbi pijetlova u Kaliforniji.

35-godišnji Jose Luis Ochoa iz Kalifornije je proglašen mrtvim u bolnici dva sata nakon što je ozlijeđen 30. siječnja. Obdukcija je pokazala da je umro zbog ozljede lista na desnoj nozi. Glasnogovornik šerifa Ray Pruitt je kazao da nije jasno je li za smrt kriva i odgoda u traženju medicinske pomoći, piše Guardian. 

Prošle godine Ochoa platio kaznu zbog posjedovanja životinje za borbu 

"Nikada nisam vidio takav tip ozljede", kazao je 24-godišnjak iz Ureda šerifa Martin King. Ochoa i ostali gledatelji su pobjegli kada je došla policija. Pronađeno je pet mrtvih pijetlova i ostali dokazi da su se održavale ilegalne borbe. Zbog ilegalnih borbi nitko nije uhićen.

Borbe pijetlova su sport zabranjen u SAD-u u kojem se posebno agresivni pijetlovi stavljaju u ring te ih se potiče na sukob. Kraj borbe je kada jedan od pijetlova ugine ili je potpuno nesposoban za sukob. Čini se da je Ochoa bio redoviti gost takvih "priredbi" jer je prošle godine platio kaznu od 370 dolara zbog posjedovanja ili treniranja životinje za borbu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara