Ilegalni laboratorij za proizvodnju amfetamina u Hrvatskoj nije pronađen

NJEMAČKA policija zatražila je pomoć u istrazi oko krijumčarenja amfetamina navodno proizvedenog u ilegalnom laboratoriju na području Zagreba, no nikakav laboratorij nije pronađen, izvijestila je danas zagrebačka policija.

"Na zahtjev njemačke policije za međunarodnom pomoći od prije dva mjeseca izvršili smo sve provjere i nikakav laboratorij nismo pronašli, ne samo na području Zagreba, nego i u ostatku Hrvatske", kazala je danas glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vulama je kazala da se zahtjev njemačkih kolega temelji na informacijama do kojih su došli u istrazi protiv dvojice Nijemaca koji su uhićeni s većom količinom amfetamina. Jedan od njih je izjavio da je drogu kupio od 37-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina Ismeta Kuburaša (37) koji navodno amfetamin proizvodi u laboratoriju na području Zagreba.

Vulama je kazala da je zbog te istrage, nekih drugih kaznenih djela za koja ga sumnjiči te pravomoćne presude kojom je kažnjen s tri godine zatvora zbog razbojstva, njemačka policija za Kuburašem raspisala međunarodnu tjeralicu na osnovu koje je početkom ove godine uhićen kod Slunja. Trenutno je u pritvoru u kojemu čeka konačnu odluku o zahtjevu njemačkih vlasti za izručenjem.

Po pisanju današnjeg Vjesnika, njemačko tužiteljstvo Kuburaša sumnjiči da je preko kurira u Njemačku poslao pet pošiljaka s ukupno 2,3 kilograma amfetamina vrijednog oko 850 tisuća kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara