Ima tek 6 godina, a već je dvaput osvojila Kilimanjaro

Ima tek 6 godina, a već je dvaput osvojila Kilimanjaro
Foto: Facebook

ŠESTOGODIŠNJA Britanka Ashleen Mandrick najmlađa je osoba u ženskoj konkurenciji koja je nedavno osvojila vrh Kilimanjara, a podvig je ponovila nakon dva tjedna krenuvši drugom rutom. 

Ashleen je zadivila i iskusnije planinare odbivši da je nose ili joj pomažu nositi opremu dok se bez ičije pomoći penjala na vrh afričke planine visoke 5895 metara, piše Daily Mail.  

Poznato je da do vrha Uhuru stigne tek dvije trećine onih koji krenu prema njemu.

Djevojčica je toliko uživala u usponu da se nakon dva tjedna ponovno odlučila popeti na najviši tanzanijski vrh drugom rutom, ovaj put praćena ledenim temperaturama i jakim vjetrom.

Želja joj je Mount Everest

Ashleen se nada da će jednog dana osvojiti i Mt. Everest, a za ovaj joj je uspon trebalo posebno dopuštenje tanzanijskih vlasti jer uobičajena donja dobna granica iznosi deset godina. 

Djevojčica je u ekspediciju krenula u pratnji majke Victorije i 11-godišnjeg brata Nicolasa.

Prvi je put do vrha stigla 29. rujna, a drugi put 13. listopada. Prvi je uspon trajao šest dana, a drugi samo pet, dodaje Daily Mail.

"Ashleen je oborila rekord koji je dosad držala Amerikanka Montannah Kenney. Ona je do vrha stigla prošle godine sa sedam godina i deset mjeseci", podsjetila je njezina majka Victoria dodavši da je ponosna na svu djecu koja su se uspjela popeti do vrha.

Kili je osvojio i dječak mlađi nekoliko mjeseci od Ashleen

Najmlađa osoba koja se popela na Kilimanjaro je Colton Tanner iz Novog Meksika. On je prošle godine osvojio vrh sa šest godina i mjesec dana. Tada je bio tek nekoliko mjeseci mlađi od Ashleen koja sada drži rekord u ženskoj konkurenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara