Imenovani čelnici radnih tijela: Većina odbora u rukama HDZ-ovaca

Imenovani čelnici radnih tijela: Većina odbora u rukama HDZ-ovaca

Foto: FAH

HRVATSKI SABOR u prvim je satima subote imenovao čelnike i članove svojih radnih tijela, nakon 15-satne sjednice na kojoj je potvrđena nova Vlada.

Predsjednikom Odbora za Ustav imenovan je Robert Podolnjak (Most), Odbora za zakonodavstvo Dražen Bošnjaković (HDZ), Odbora ze europske poslove Gordan Jandroković (HDZ), a za vanjsku politiku Davorin Mlakar (HDZ).

Odbor za obranu vodit će SDP-ov Igor Dragovan, Odbor za financije Goran Marić (HDZ), a Odbor za gospodarstvo Domagoj Ivan Milošević (HDZ).

Na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i u ovom sazivu ostaje zastupnik talijanske manjine Furio Radin, dok će Odbor za zdravstvo voditi Mostova zastupnica Ines Strenja Linić.

Ladislav Ilčić (Hrast) vodit će Odbor za obitelj, mlade i sport, a Božo Ljubić (HDZ) Odbor za Hrvate izvan Hrvatske.

Na čelu Odbora za ratne veterane je Miodrag Demo (BM 365), odbor za obrazovanje vodit će nezavisna Gordana Rusak, a Odbor za poljoprivredu Branko Hrg (HSS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostova zastupnica Jasna Matulić imenovana je na čelo Odbora za regionalni razvoj, Pero Ćosić (HDZ) na čelo Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, dok će SDP-ov Zdravko Ronko voditi Odbor za predstavke i pritužbe.

Dio čelnih mjesta u odborima ostao nepopunjen

HDZ-ov Andrija Mikulić predsjednik je Odbora za informatizaciju i medije, a Gordana Sobol (SDP) vodi Odbor za ravnopravnost spolova, u kojem su članice isključivo žene.

Na to su reagirali zastupnici iz klupa, pitajući gdje su muškarci, na što je predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Franjo Lucić uzvratio, "bit će ih".

Dio čelnih mjesta u odborima, kao i dva mjesta potpredsjednika Sabora namijenjena oporbenim klubovima ostala su nepopunjena jer su na njih predloženi članovi sada već bivše vlade Zorana Milanovića.

Zastupnici će se ponovo okupiti u srijedu, a čeka ih rasprava o nizu izvješća koja su ostala neraspravljena u prethodnom sazivu. Predsjednik Sabora Željko Reiner napomenuo je kako sve točke prethodno moraju raspraviti odbori te pozvao njihove čelnike da to učine već u utorak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara