Imotski: Četvero djelatnika Uprave za obranu napustilo ured- ostaju u zgradi

ČETVERO djelatnika imotskog Ureda za obranu jutros je, nakon cjelonoćnog razgovora s načelnikom Uprave za obranu Split Ivicom Tomaševićem, napustilo prostorije ureda, u koje su se zatvorili nakon što su doznali da su im upućena rješenja Ministarstva obrane o stavljanju na raspolaganje, koja su protumačili kao rješenja o otpuštanju.

Oni ne odustaju od zahtjeva da im netko od mjerodavnih zajamči da neće ostati bez posla, tj. da će biti raspoređeni na neka druga radna mjesta. Kako su rekli, neće izlaziti iz zgrade već će prosvjed nastaviti u hodnicima i prostorijama ureda ne ometajući redovan rad ureda.

Jutros su na njihove adrese stigla rješenja iz Ministarstva obrane, no oni ih još nisu preuzeli. U obećanja Ivice Tomaševića malo vjeruju, te ponavljaju da su ogorčeni odnosom Ministarstva obrane prema njima i prema svim braniteljima, poručio je jedan od četvorice djelatnika Ante Milas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo vrijeme, u znak potpore, u Ured za obranu stižu predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a jutros ih je posjetio i imotski gradonačelnik Ante Lončar koji je rekao da ih je posjetio kao predsjednik HDZ-a grada Imotskog. Kako je rekao, daje punu potporu njihovoj dostojanstvenoj bitci za spas radnih mjesta. Posjetio ih je i saborski zastupnik HSLS-a Ante Grabovac i također im dao punu potporu.

Umjesto, kako je najavljeno, danas u 11 sati, mirni prosvjed ispred zgrade Ureda za obranu, pod nazivom ´Imotski ne zaboravi´, odgođen je za sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara