INA neće mijenjati maloprodajne cijene derivata

MALOPRODAJNE cijene naftnih derivata na Ininim benzinskim postajama ovaj se tjedan neće mijenjati, doznaje se danas u Ini.

Tako će se na većini Ininih benzinskih postaja naftni derivati prodavati po cijenama koje vrijede od 12. kolovoza, pa će se Super 98 i dalje prodavati po cijeni od 7,32 kune po litri, Eurosuper 95 po cijeni od 6,72 kune, te Eurosuper 98 po 6,90 kuna.

Dizel će na Ininim postajama koštati 5,04 kune, eurodizel 5,38 kuna, plavi dizel 2,36 kuna, a lož ulje 2,69 kuna po litri.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto skuplje, za oko 13 lipa po litri, od prošlog tjedna prodaju se derivati na 18 Ininih benzinskih postajama na autocestama. Tu odluku Uprave Ine, koja se primjenjuje od 2. rujna, iz Ine objašnjavaju povećanim troškovima na tim postajama.

Tom su odlukom maloprodajne cijene na tim benzinskim postajama uvećavaju do punih maloprodajnih marži koje INA može odrediti prema Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata.

Taj je Pravilnik sredinom srpnja donio ministar gospodarstva, a prema njemu cijene naftnih derivata, temeljem kretanja cijena derivata na mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara, mogu se korigirati početkom svakog tjedna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara