INA odgovorila na optužbe sindikata Nova solidarnost: "Namjerno krivo interpretiraju podatke"

INA odgovorila na optužbe sindikata Nova solidarnost: "Namjerno krivo interpretiraju podatke"

Foto: Hina

SINDIKAT Nova solidarnost jučer je održao konferenciju za medije na kojoj su iznijeli niz optužbi na račun Ine.

Iz Ine tvrde da se radi o "namjernoj netočnoj interpretaciji činjenica i podataka vezano uz rad Inine maloprodaje".

>"INA nije idilična tvrtka s reklame, već mjesto tjeskobe i straha"

"Uvođenje novog modela upravljanja maloprodajom provedeno je sukladno zakonu pri čemu se maloprodajno poslovanje ne izdvaja iz Ine. Sva maloprodajna imovina, benzinske postaje i roba na benzinskim postajama ostaju u Ininom vlasništvu te su novim modelom upravljanja samo poslovi operativnog upravljanja Ininim benzinskim poslovima predani na upravljanje tvrtki INA Maloprodajni servisi d.o.o. koja je u stopostotnom vlasništvu Ine. Sukladno tome i svim radnicima koji su obavljali poslove na Ininim benzinskim postajama ponuđen je prelazak na rad u INA Maloprodajne servise d.o.o.", navodi se u priopćenju.

Novi model upravljanja Ininom maloprodajnom mrežom pokrenut je temeljem Sporazuma kojeg su ljetos potpisala tri sindikata potpisnika Kolektivnog ugovora za Inu, d.d. (INAŠ - Sindikat naftne djelatnosti, Sindikat naftnog gospodarstva – SING i Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske – EKN), Radničko vijeće Ine te predstavnici INA Maloprodajnih servisa d.o.o. i Ine.

Svim radnicima ponuđen je prelazak u novu tvrtku

"Navedeni Sporazum je rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, a potpisnici su se složili da je dogovoreni model s jedne strane poslovno održiv, a da s druge strane osigurava sigurnost zaposlenja te primjerenu razinu prava radnika unutar INA Grupe koja je potvrđena i odgovarajućim Kolektivnim ugovorom", navode iz Ine.

Osim toga, iz Ine kažu da je svim radnicima na Ininim maloprodajnim mjestima ponuđen prelazak u novu tvrtku unutar INA Grupe uz kontinuitet staža, materijalna prava prilagođena tržištu rada koja su još uvijek konkurentna primanjima na maloprodajnom tržištu te šestomjesečno obeštećenje razlike plaće.

"Radnici koji nisu željeli prijeći u novu tvrtku bit će zbrinuti sukladno kolektivnom ugovoru te će dobiti otpremninu u iznosu značajno višem od hrvatskog prosjeka. Važno je naglasiti da su se potrebna radna mjesta popunila novim zapošljavanjem kako bi se osigurao nesmetani rad svih benzinskih postaja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara