INA se oglasila o otkazu sindikalcu: "Vrijeđao je po nacionalnoj osnovi"

INA se oglasila o otkazu sindikalcu: "Vrijeđao je po nacionalnoj osnovi"

Foto: FaH

IZ INA-e je subotu navečer priopćeno, vezano za otkaz Predragu Sekuliću, predsjedniku Ininog Sindikata Nova solidarnost i glasnogovorniku Stožera za obranu sisačke Rafinerije nafte, da je Sekulić opetovano kršio odredbe Ininog Pravilnika o radu i interne akte te da je za njega "pokrenut proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja ugovora o radu".

Sekulić je ranije danas medijima potvrdio da je ovih dana dobio otkaz u sisačkoj Rafineriji nafte. Najavio je da će se o stanju u INA-i i Rafineriji  Sisak te o otkazu očitovati na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 6. studenoga.

"Budući da g. Sekulić opetovano krši odredbe Ininog Pravilnika o radu i drugih internih akata, i to unatoč prethodno izrečena dva upozorenja o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza, pokrenut je proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja njegova ugovora o radu", priopćeno je večeras iz INA-e.

"Iznosio je podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne"


Navode da je Sekulić u svojim medijskim istupima iznosio netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne, te je dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja.

"Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe na način da je u svojim istupima diskriminirao i vrijeđao, naročito po nacionalnoj osnovi, što šteti ugledu kompanije. Također, neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara koji su u INA-i ne samo zakonska obveza, već i apsolutni prioritet", stoji u INA-inom priopćenju.
 
Ističu da u INA-i  "ne osporavaju prava radnika na javno istupanje i djelovanje", no, dodaju, "svojim nesavjesnim ponašanjem g. Sekulić ne samo da narušava imidž kompanije, već i stvara tenzije među ostalim zaposlenicima te obmanjuje javnost, pa je ova odluka donesena na dobrobit kompanije i svih njenih dionika".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara