Ina tuži HTV i Hloverku Novak-Srzić

Ina tuži HTV i Hloverku Novak-Srzić

ZBOG izjave voditeljice "Otvoreno" Hloverke Novak-Srzić da je Inin benzin smeće, naftna kompanija protiv nje je podigla tužbu, a tuži i HTV za nadoknadu štete. Prema neslužbenim informacijama, Ina traži 266 milijuna kuna odštete.

Prije nekoliko mjeseci Novak-Srzić je u emisiji "Otvoreno" kazala: "Vi proizvodite ono smeće koje se zove super, a nitko to ne vozi, možda 24 posto ljudi".

Ina je tužbu podigla zbog kaznenog djela klevete, a HTV tuži zbog nadokanade počinjene štete. U naftnoj kompaniji tvrde da je izjava Novak-Srzić dovela do toga da su neki kupci prestali kupovati na njenim benzinskim crpkama, što je uzrokovalo pad prodaje i gubitke naftne kompanije. Prema neslužbenim infomacijama, Ina od HTV-a traži odštetu od 266 milijuna kuna.

Urednica i voditeljica emisije Otvoreno izjavila je za Index da je začuđena tužbom, tim više što je u emisiji sudjelovao i Tomisalv Dragičević, predsjednik Uprave Ine, koji je mogao reagirati na  njenu izjavu, na koju kao novinarka ima pravo. Ističe kako je i sam Inin stručnjak priznao da benzin sadrži više sumpora i štetnih tvari nego li je dopušteno u Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što nije Dragičević tužio premijera Sanadera i Slavka Linića. Sanader je nakon emisije izjavio da se taj benzin prestane proizvoditi" - kazala je novinarka HRT-a. Drži da se radi o pritisku jedne velike i moćne kompanije na medije, kako bi im "začepila gubicu".

Podršku urednici emisije "Otvoreno" dala je matična kuća, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lucić i mnoge kolege. Tako se novinar Boris Rašeta ponudio da će joj njegov automehaničar biti svjedok na sudu, kako bi potvrdio da Inin super uništava katalizatore.

I.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara