INA-MOL može kupiti Energopetrol samo s dugovima

ZASTUPNIČKI dom parlamenta Federacije BiH i utorak je na izvanrednoj sjednici glasovanjem odbacio raniji prijedlog federalne vlade da hrvatskomađarskom naftnom konzorciju INAMOL proda 67 posto vlasništva bosanskohercegovačke naftne kompanije Energopetrol u dokapitalizaciji te kompanije.

Predsjednik vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić je izjavio da stav Zastupničkog doma federalnog parlamenta ne znači i prekid razgovora s hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL već da se zastupnici federalnog parlamenta nisu suglasili s vladinim konceptom dokapitalizacije tvrtke "Energopetrol".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadžipašić je istaknuo da je spreman zaključiti posao s hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL ukoliko taj konzorcij prihvati preuzeti dodatni dug "Energopetrola" od 19 milijuna konvertibilnih maraka (oko 9,5 milijuna eura). Taj dodatni dug "Energopetrola" po Hadžipašićevim riječima su kamate na neuplaćenu putarinu iz 2001. godine.

Hadžipašić je kazao da se konačni odgovor konzorcija INA-MOL očekuje do 27. siječnja ove godine. Dodao je da će se potkraj veljače ove godine pokrenuti stečajni postupak "Energopetrola" pri čemu će 1019 radnika te tvrtke ostati bez posla ukoliko hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA-MOL ne prihvati dodatne dugove "Energopetrola" i odustane od dokapitalizacije te tvrtke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara