"Incident" na svečanoj večeri u Banjoj Luci: Željko Komšić od stola otjerao Emira Kusturicu

Foto: AFP

NA SVEČANOJ večeri koja je prošlog tjedna u Banjoj Luci organizirana povodom izbora Osobe godine navodno se dogodio i manji "incident", kada je predsjedavajući Predsjdništva BiH, Željko Komšić, od stola za kojim je sjedio otjerao redatelja Emira Kusturicu, piše Sarajevo-x.

Za "predsjedničkim stolom" su sjedili visoko rangirani političari i dužnosnici, među kojima su bili i Boris Tadić te Milorad Dodik. Upravo se Dodik na večeri pojavio u društvu Kusturice te je isplanirao da i režiser sjedne za njihov stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Komšić je jasno poručio organizatoru večere: "Sjedne li Kusturica za ovaj stol, ja odlazim!", tvrdi portal Sarajevo-x, pozivajući se na pouzdane izvore. Nakon toga je raspored sjedenja promptno promijenjen, te je Kusturica prisilno sjeo za drugi stol.

Kusturica je naknadno za srpski list Kurir kazao kako je "Komšić to učinio kako bi od njega obranio Sarajevo", te da "s Komšićem ne bi dijelio ni prostoriju za pišanje, a kamoli stol". Iz Komšićevog tabora nisu željeli komentirati događaj, kratko poručivši da "spomenutog gospodina (Kusturicu) na večeri nisu ni primijetili".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara