INCIDENT NA TUĐMANU U avion Croatia Airlinesa se zabilo vozilo za ukrcaj prtljage

INCIDENT NA TUĐMANU U avion Croatia Airlinesa se zabilo vozilo za ukrcaj prtljage

Foto: Nikola Kovacevic/HaloPix/PIXSELL

U ZRAČNOJ LUCI ZAGREB - Dr. Franjo Tuđman sinoć se dogodio novi incident, ako računamo one javno poznate, četvrti od otvorenja. U ovom sinoćnjem, oštećen je zrakoplov.

Prema informacijama koje nam je ustupio Avioradar, u incidentu su sudjelovali Airbus320-214 reg. 9A-CTK Croatia Airlinesa i zemaljsko vozilo zračne luke, odnosno vozilo namijenjeno ukrcaju prtljage, koje se - zabilo u avion. Zrakoplov se spremao za let Zagreb - Dubrovnik, a kako je oštećen morao je biti isključen iz redovnog zračnog promera. Putnike je za Dubrovnik prevezao drugi zrakoplov, s kašnjenjem od  sat i petnaest minuta, a odmah je predviđeno i kašnjenje od sat i 25 minuta jutarnjeg odlaznog leta iz dubrovnika za Zagreb.

Iz Croatia Airlinesa su Avioradaru potvrdili njihove infomacije o incidentu te da je zrakoplov van prometa.  U tijeku je istraga koja bi trebala rasvijetiliti okolnosti zabijanja zemaljskog vozila u Croatijin avion te konkretizirati štetu koja je tom zgodom učinjena nacionalnom prijevozniku.

Upućeni tvrde da je razlog (i) ovog incidenta prilično banalan – koncesionar štedi na opremi i ljudstvu, jednostavno -  jer to očito može. Tijekom nekoliko mjeseci poslovanja u Zagrebu zabilježeno je više incidenata nego ikad ranije u istom periodu. Zbog svega toga, iz Agencije za civilno zrakoplovstvo nedavno su u Zračnoj luci bili u nadzoru.

"Vezano za navedeni događaj, dana 26.07.2017. na letu OU664 Zagreb - Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. U tijeku je izvid događaja.", kazali su nam iz Zračne luke.

CA: Avion je van prometa

"Možemo potvrditi da je sinoć (srijeda 26. srpnja 2017.) u zagrebačkoj zračnoj luci došlo do kontakta vozila ZL Franjo Tuđman namijenjenog za ukrcaj prtljage i zrakoplova Airbus A320 Croatia Airlinesa. Do kontakta je došlo dok je zrakoplov bio parkiran na stajanci, odnosno uoči pripreme za let OU664 na liniji Zagreb – Dubrovnik, a tom je prigodom vozilo za ukrcaj prtljage ZL Franjo Tuđman, iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320.

Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 sinoć su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta.  Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i današnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb.

Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost.", komentar je Croatia Airlinesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara