Incident pred britanskim parlamentom: Policija privela muškarca

Incident pred britanskim parlamentom: Policija privela muškarca

Foto: Twitter

BRITANSKA policija uhitila je u petak čovjeka za kojeg je posumnjala da je naoružan nožem, nakon što je ovaj vičući trčao u pravcu jednog od ulaza u parlament u Westminsteru, u središnjem Londonu.

"Čovjek star 30-tak godina uhićen je", objavila je policija.

Prema svjedocima, on je trčao prema jednom od ulaza u parlament, na istom mjestu gdje je prije tri mjeseca naoružani napadač ubio policajca, prenosi Reuters.

Muškarac brzo uhićen

Drugi svjedok navodi da je vidio kako policija oružjem prijeti čovjeku. Slike s lica mjesta pokazuju muškarca na tlu iznad kojeg je policajac s uperenim oružjem.

Malo potom policajac je uhićenika smjestio u policijsko vozilo, javio je Reutersov reporter s lica mjesta.

Parlament je bio izviješten o incidentu. Ulazi u britanski parlament bili su zatvoreni i policija je obavljala redovitu ophodnju.

Napadi u Velikoj Britaniji

Dvadeset i drugog ožujka ove godine Khalid Masood dovezao je automobil do zone za pješake na Westminster Bridgeu te potom na smrt nožem izbo policajca koji je pao na tlo ispred parlamenta.

Potom su samoubilački teroristički napad u Manchesteru te smrtonosni napad na London Bridgeu potaknuli jačanje sigurnosti i policijsku prisutnost osobito uoči parlamentarnih izbora u Britaniji, koji su održani prošlog četvrtka.

Niz najnovijih terorističkih napada u Velikoj Britaniji uslijedio je nakon što se zemlja posljednji put prije toga suočila s terorizmom u srpnju 2005., kada su četvorica britanskih islamista u londonskoj podzemnoj željeznici bombom ubili 52 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara