Indijski političar: Ako imigranti ne žele otići, pucajte i eliminirajte ih

Indijski političar: Ako imigranti ne žele otići, pucajte i eliminirajte ih
Screenshot: Twitter

POLITIČAR vodeće indijske stranke pozvao je na ubijanje muslimana Rohindža i imigranata iz Bangladeša koji ne žele otići iz države.

"Ako ti ilegalni imigranti ne napuste državu, treba ih upucati i eliminirati", izjavio je Raja Singh, političar vodeće stranke Bharatiya Janta (BJP). "Tek tada će naša zemlja biti sigurna", dodao je.

"Ne trebamo te crve"

"Kako je moguće da je ispravno držati strance u našoj državi? Nema potrebe za tim nametnicima u našoj državi", izjavio je Singh. Novinska agencija ANI objavila je snimku njegove izjave, u kojoj je također rekao: "Ako ne odu, pucajte po njima. Ne trebamo te crve."

Singh je svoje komentare iznio nakon objave indijskih vlasti da žele ukloniti ilegalne imigrante iz Bangladeša. Vlasti savezne države Assam objavile su Nacionalni registar građana (NRC) iz kojeg su isključile četiri milijuna ljudi te uključile samo one koji mogu dokazati da su u državu došli prije 24. ožujka 1971., kada je Bangladeš proglasio neovisnost.

>>Indija bi mogla protjerati četiri milijuna stanovnika

Međutim, indijski vrhovni sud naredio je vlastima da ne poduzimaju nikakve prisilne mjere prema ljudima koji ne mogu pokazati dokumente kojima bi dokazali svoje državljanstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara