Indijski političar: Legalizirajte kanabis, zabrana ljude pretvara u alkoholičare

Indijski političar: Legalizirajte kanabis, zabrana ljude pretvara u alkoholičare

Screenshot: YouTube

INDIJSKI političar Tathagata Satpathy u ožujku je izazvao oduševljenje razgovorom o kanabisu na društvenim mrežama, priznavši da je uživao marihuanu u mladim danima i čak ponudivši nekoliko savjeta kako do nje doći u državi u kojoj je aktivan.

Satpathy je u četvrtak krenuo s novom kampanjom za legalizaciju na svom području uz argument da zabrana ljude pretvara u alkoholičare.

"U selima mog biračkog okruga, stari ljudi, uvaženi ljudi., nekoć su pušili marihuanu.., prirodnu marihuanu. Danas, s nametanjem zabrana na prirodne tvari, koje ljudi koriste vjekovima, od vremena gospodina Shive, mi smo te ljude zapravo prisilili da posegnu za alkoholom," rekao je prema citatu Indian Expressa.

"Bhang (tradicionalno miješanje kanabisa s hranom i pićem na Indijskom potkontinentu) je bio uobičajen opijat u svetom gradu Puri. Mogli ste ga dobiti uz cestu. On je bio legalno dostupan. Dostupan je i Varanasi, ali vi ste ga ovdje učinili ilegalnim i on je zamijenjen alkoholom," nastavio je pa alkohol okrivio za porast stope kriminala.

Političar se usprotivio i zabranama alkohola u pojedinim državama za što uživa širu podršku. On je rekao da zabrane stvaraju "alkoholnu mafiju" i nepotrebno zlostavljanje ljudi, pogotovo mladih. "Jesu li zabrane pomogle smanjenju njegove potrošnje u školama? Najbolji primjer je model iz Gujarata. Država je suha od 1960-ih, ali je alkohol dostupan u svakom njenom kutku i zakutku. Dužnost je središnje vlade da državama kaže da ne zabranjuju alkohol."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara