Indijski premijer kritizirao odnos SAD-a prema Pakistanu

INDIJSKI premijer Atal Behari Vajpayee izjavio je da su Sjedinjene Države ´slabe´ i ne čine dovoljno kako bi zaustavile terorističke napade iz Pakistana, objavili su u utorak indijski mediji.

Vajpayee smatra da će neuspjeh SAD-a u sprječavanju ´prekograničnog terorizma´ izravno utjecati na buduću indijsku politiku.

Indijski premijer je nesposobnost SAD-a da obuzda pakistanske teroriste nazvao njegovom ´slabošću´, prenosi list ´Indian Express´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
List također navodi da je Vajpayee upozorio kako Indija posjeduje nuklearno oružje, no da je odgovorna država. ´To je pitanje istaknuo Pakistan, a ne Indija. Mi nismo odgovorni za napetosti´, rekao je Vajpayee.

Indija neprekidno optužuje Pakistan za tzv. prekogranični terorizam u podijeljenoj himalajskoj pokrajini Kašmir. Pakistan, pak, odbacuje optužbe da podržava ili financira terorističke skupine.

Dvije države dva su puta ratovale za to područje. Oko dvije trećine Kašmira pripada indijskoj državi Jammu i Kašmir, dok je ostatak pod pakistanskom kontrolom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara