Infosecon građanima pruža pomoć u zaštiti od zloporaba informacija

UDRUGA Infosecon štiti pravo na privatnost građana i bavi se zaštitom od zloporabe informacija te je otvorena za javnost.

Udruga Infosecon  i Zavod za ispitivanje kvalitete objavili su nove inicijative na području zaštite informacijske sigurnosti i zaštite zloporabe povjerljivih informacija u Hrvatskoj, od kojih je najvažnija održavanje najveće međunarodne konferencije na temu zaštite informacija od zloporaba koja će se održati u svibnju ove godine u Dubrovniku.

Nezakonito prikupljanje informacija, zloporabe podataka o kreditnim karticama, krađa identiteta, veliki telefonski računi uzrokovani tzv. dialerima i krađe poslovnih tajni i u Hrvatskoj su postali vrlo učestali problemi. Ciljevi Udruge i konferencije InfoSeConTM odnose se upravo na podizanje svijesti o nužnosti zaštite informacija koja je u Hrvatskoj još uvijek na vrlo niskoj razini.

Udruga je otvorena za javnost i za rješavanje svih pitanja i problema vezanih uz informacijsku sigurnost, a okuplja stručnjake s područja informacijske sigurnosti te surađuje i razmjenjuje znanja s domaćim i inozemnim udrugama i ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenuta je i web stranica Udruge www.infosecon.hr te forum za sve zainteresirane.


"Izuzetno smo zadovoljni što Hrvatska sve više shvaća važnost zaštite informacija od zloporaba. Razvoju još veće svijesti pridonijeti će dolazak najboljih svjetskih stručnjaka za informacijsku sigurnost i ove godine na konferenciju u Cavtatu. Vjerujemo da će ove inicijative biti od velike pomoći svim građanima, pravnim osobama, javnom i privatnom sektoru u jugoistočnoj Europi"- kazao je predsjednik Udruge Dragan Sabljić.

Druga međunarodna konferencija InfoSeConTM 2006 ove će se godine održati u Cavtatu od 8. do 10. svibnja. Konferencija će ugostiti najveće svjetske stručnjake kao što su John Sherwood, Marcus Ranum, Eugene Kaspersky, David J. Bianco te brojni drugi koji su stvarali i stvaraju povijest informacijske sigurnosti u svijetu.

Prethodno konferenciji, Zagreb će 23. ožujka posjetiti David J. Bianco. Bianco je konzultant koji je do sada savjetovao mnoge organizacije uključujući i američku vladu te neke sa popisa najuspješnijih svjetskih kompanija Fortune 1000.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara