Inspekcija Ministarstva zdravstva provodi izvide u bolnici na Srebrnjaku

Inspekcija Ministarstva zdravstva provodi izvide u bolnici na Srebrnjaku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

VRŠITELJICA dužnosti ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak Ivana Đerek Dubravčić priopćila je kako u toj ustanovi traje izvid inspekcije Ministarstva zdravstva, a proteklih je dana upućen poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori kako bi se utvrdilo je li postupano u skladu sa zakonom.

"Iz dokumentacije koja mi je ovih dana dostupna, postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske i Grad Zagreb kao osnivač i pravna osoba bio je u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje", istaknula je Đerek Dubravčić u današnjem priopćenju.

Podsjetila je kako je 6. prosinca završen izvanredni nadzor HZZO-a.

"Iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak"

"Neosporno je da je Dječja bolnica Srebrnjak, čiji je osnivač Grad Zagreb, zahvaljujući stručnosti svojih zaposlenika te njihovom kontinuiranom i predanom radu ostvarila značajan iskorak u kvaliteti pružene zdravstvene zaštite. Dužnost nove Uprave je otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti sve poslovne procese, koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometanu provedbu svih EU projekata", stoji u priopćenju. 

V.d. ravnateljice navela je kako "iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak" posljednjih dana najviše šteti bolnici, njezinim pacijentima i zaposlenicima, te poziva na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, o čemu će javnosti biti obaviještena.

Zaposlenici su jučer prosvjedovali

Zaposlenici Srebrnjaka jučer su održali prosvjed zbog optužbi za nadriliječništvo, na kojem su najavili podnošenje kolektivne kaznene prijave za lažno prijavljivanje i nanošenje štete ugledu ustanove.

Odluku o prosvjedu donijelo je Stručno vijeće bolnice jer je Grad Zagreb nakon smjene Bore Nogala s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka podnio kaznenu prijavu protiv njega zbog nadriliječništva, a na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu za nadriliječništvo bolnicu je prozvala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara