Inspekcije u Vojkovićevoj rezidenciji u Parku prirode Žumberak

Tekst: I. Ćimić
Foto: Index

NAKON što je Index otkrio kako šef Uprave Croatia Osiguranja Hrvoje Vojković nema potrebne dozvole za gradnju tri luskuzna objekta u naselju Poljanica Okićka, na teren su rano jutros izašle inspekcije Ministarstva kulture kako bi utvrdile pravo stanje stvari na terenu.

> Ekskluzivno: Vojković bez dozvole unutar Parka prirode gradi imanje kojega se ne bi posramio ni Todorić

"Na osnovu informacije ravnateljice JU Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje proslijeđena je prijava ravnatelju Uprave za inspekciju zaštite prirode Ministarstva kulture, koji je dao nalog da se izvrši inspekcijski nadzor te zatražio pisano izvješće u najkraćem roku o cijelom predmetu od nadzorne službe JU Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje", potvrđeno nam je i službeno iz ureda kabineta ministra kulture Bože Biškupića.  

Nakon Ministarstva kulture, i ostale inspekcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, inspekcijskim nadzorom utvrđuje se ima li kršenja odredbi Zakona o zaštiti prirode, ali i odredbi drugih zakona i propisa. U tom slučaju obavijestit će se i druge nadležne inspekcije. Također, inspekcijskim nadzorom utvrdit će se je li i na koji način po predmetnoj stvari postupala nadzorna služna JU Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje. U ministarstvu kulture nisu nam znali odgovoriti kada će biti poznati rezultati nalaza.

Za Vojkovića sve legalno

Podsjetimo kako je Indexu informacije o gradnji bez dozvola jučer potvrdio Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, kao i stručne službe unutar Parka prirode. Vojković unutar Parka na imanju od 13.800 kvadratnih metara gradi dvije kuće i zgradu. Vojkovićeve dvije kuće grade se na površini od 112 kvadratnih metara, odnosno 103 kvadratna metra, a zgrada ima 93 kvadratna metra.

Vojković je za Index kratko komentirao kako navedene nekretnine predstavljaju privatnu imovinu koja je stečena legalno i na zakonit način. Za razliku od Ministarstva kulture, Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja još uvijek nije poslalo svoju inspekciju na teren, a za sada su nepoznati razlozi šutnje i lijenosti ministrice Marine Matulović Dropulić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara