Intenzivna potraga za ubojicom odvjetnika Slobodana Miloševića

Intenzivna potraga za ubojicom odvjetnika Slobodana Miloševića
Foto: Telegraf.rs

JEDAN od najutjecajnijih beogradskih odvjetnika Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je sinoć u Novom Beogradu, u ulici Antifašističke borbe broj 45, a njegov dvadesetšestogodišnji sin Petar ranjen je tijekom pucnjave u šaku i prevezen u Urgentni centar te se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Ognjanović je najpoznatiji kao jedan odvjetnika Slobodana Miloševića pred Haškim sudom, a branio je i njegovu suprugu Miru Marković. Bio je u pravnom timu Luke Bojovića, pripadnika ozloglašenog zemunskog klana te je branio i Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubojstva Bricea Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu.

Proglašena akcija Vihor

Policija je odmah ogradila mesto zločina te su zatvorena najmanje tri ulaza u zgrade pored onog gdje je počinjeno ubojstvo. Proglašena je akcija Vihor, a policajci zaustavljaju i pretražuju sva sumnjiva vozila.

“Pripadnici MUP-a u suradnji s nadležnim tužiteljstvom poduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što prije riješen, a počinitelj kaznenog djela uhićen”, izjavio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Ognjanovićeva supruga u vrijeme ubojstva bila u Hrvatskoj

Ubijeni odvjetnik bio je oženjen za bivšu srpsku misicu, dvadeset i tri godine mlađu Sanju Papić s kojom ima devetomjesečnu kći. Za vrijeme ubojstva ona je bila na godišnjem odmoru u Hrvatskoj te je netom prije objavila fotografiju na Instagramu. Ognjanović je bio još dvaput oženjen i ima dvoje djece.

O ubojstvu odvjetnika pišu i strani mediji poput The Guardiana koji navodi da je ispred svog stana ubijen odvjetnik koji je branio Slobodna Miloševića te neke vodeće figure iz srpskog podzemlja.

U posljednje dvije godine za nekoliko ubojstava u Srbiji i Crnoj Gori policija vjeruje da su povezana s kriminalnim miljeom, odnosno ratom za tržište droge.

Ognjanovićevo ubojstvo nije prva likvidacija odvjetnika u Beogradu. Vladimir Zrelec, odvjetnik obitelji Šaranović koja je u zavadi s klanom Bojić, ubijen je 2015. na Vračaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara