Internet pretraživači dobivaju "privacy mode"

Internet pretraživači dobivaju "privacy mode"

MICROSOFT planira uvesti "privacy mode" u sljedećoj verziji njihovog internet pretraživača, Internet Explorera (IE). Jednim klikom i odabirom date opcije, korisnici IE8 biti će u mogućnosti ograničiti koliko će informacija o tome gdje su surfali i što su radili na internetu, biti snimljeno.

Korisnici koji prate razvoj Microsoftovih aplikacija uočili su dvije aplikacije kojima se može upravljati koliku će količinu informacija o surfanju internet pretraživači snimiti.

Australski bloger Long Zheng, tako je pronašao dvije Microsoftove aplikacije Cleartracks i Inprivate. Pomoću njih korisnik može izbrisati podatke o surfanju koje internet pretraživači snimaju te isključiti opcije koje pamte internetske stranice koje ste posjetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok većina pretraživača već ima opcije koje dozvoljavaju ljudima da mijenjaju sigurnosne opcije i pobrišu tragove surfanja, one se moraju ponavljati nakon svakog korištenja pretraživača.

Internet Explorer 8 bi se na tržištu trebao pojaviti krajem 2008. godine, iako se probne verzije već nalaze na internetu. Za usporedbu, Appleov Safari pretraživač u sebi već ima sigurnosnu zaštitu, a Mozillini stručnjaci već rade na sličnoj aplikaciji za popularni Firefox u njegovim budućim verzijama.

B.V.
Foto:
 Microsoft.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara