iPhone 3G - problemi s plastikom, 3G mrežom, plaćanjem lažnih kupaca, ima li kraja?

iPhone 3G - problemi s plastikom, 3G mrežom, plaćanjem lažnih kupaca, ima li kraja?

APPLE je nakon potvrđivanja problema s novim iPhoneom 3G pao još niže s otkrivanjem plaćenika čiji je posao stajanje u redovima ispred dućana kako bi se privukli kupci.

Lažni redovi ispred dućana kako bi se privukli kupci

Nakon puštanja u prodaju novog iPhone 3G mobitela redovima u Americi nije se nazirao kraj, to se ponavljalo i u drugim državama, no sada je zbog problema prijema, pucanja plastike i drugog broj kupaca naglo opao te je Apple u Poljskoj plaćao ljude da stoje u redovima. Mudro, ili bolje rečeno, lukavo, no svaka se laž kad-tad otkrije.

"Imamo lažne redove ispred 20 trgovina širom zemlje kako bi povećali zanimanje za iPhone", rekao je glasnogovornik marketinga za Apple.

Sutra, u petak, iPhone izlazi i na Poljskom tržištu te se njihov mobilni operater, Orange, odlučio platiti desetke lažnih kupaca da stoje u redovima. Orange strahuje kako se Poljaci neće toliko zainteresirati za iPhone te da nisu spremni odvojiti toliko novaca za novi mobitel.

3G ne "štima" - softver (ne)će to riješiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je odvojiti toliku svotu novaca za uređaj za koji je Apple nedavno potvrdio kako postoji problem s prijemom signala koji bi se trebao riješiti skorom softverskom nadogradnjom.

Navodno, posljednja softverska nadogradnja za iPhone (2.0.2.) trebala bi poboljšati komunikaciju s 3G mrežama no nije još poznato jesu li ti problemi ispravljeni jer ne postoji detaljan opis problema koji se rješavaju ovom nadogradnjom. Dojmovi korisnika nakon softverske nadogradnje su raznoliki, dok jedni tvrde da više nemaju problema, drugi se i dalje žale na ložu pokrivenost tamo gdje bi ona trebala biti izvrsna - zaključio bih kako problem ipak nije riješen.

Postoji i drugi mogući uzrok problema, a to je Infineon, odnosno njegov skup čipova zadužen za 3G komunikaciju. Naime, Infineonu je potrebno nekoliko mjeseci da utvrdi problem i otkloni ga što nas dovodi to toga da je softverska nadogradnja privremeno rješenje.

iPhone u kolovozu NE dolazi u Hrvatsku

Za sve zainteresirane i željne stajanja u redovima (bez da vam netko za to plati), možete se još odmarati jer sve najave i glasine o dolasku iPhonea u Hrvatsku tijekom kolovoza, padaju u vodu. Stoga, za kraj informacija koja je potvrđena i od našeg T-mobilea - iPhone NE dolazi na naše tržište u kolovozu i nije poznato kada će stići.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara