Iračka tinejdžerica samoubojica predala se policiji

Iračka tinejdžerica samoubojica predala se policiji

IRAČKA policija uhitila je u gradu Baqoubi i na ispitivanju zadržala 15-godišnju djevojčicu, koja je uhvaćena kako nosi eksplozvni prsluk. Snimke njezinog ispitivanja, policija je danas proslijedila medijima, a u njima se vidi kako djevojčica djeluje zbunjeno tijekom ispitivanja te kako daje oprečne odgovore o tome je li poznaje dvije žene koje su 15 kilograma težak prsluk s eksplozivom na nju i stavile, prenosi Associated Press.

Tijekom ispitivanja ona je poricala kako je planirala izvršiti samoubilački napad, rekavši kako je dobila upute da prsluk skine kad stigne kući. "Ne, ne, one su prsluk stavile na mene i rekle mi kako ga mogu skinuti kad dođem kući. Nisu mi rekle da se raznesem", rekla je 15-godišnja Rania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje policajca zašto nije deaktivirala detonator, odgovorila je kako to nije učinila zato što je on možda otpao sam s prsluka. Dužnosnici SAD-a tvrde kako se djevojčica sama predala, dok iračka policija tvrdi kako je uhvaćena jer se ponašala sumnjivo. Okolnosti koje su dovele do njezinog uhićenja, unatoč svemu i dalje ostaju nerazjašnjene.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara