IRAK: OSLOBOĐENO PET TALACA, TAJLANDSKI VOJNICI POČELI S POVLAČENJEM

Dva jordanska i tri libanonska taoca, koje su oteli irački militanti oslobođeni su, potvrdili su u utorak dužnosnici i obitelji oslobođenih talaca.

Jordansko ministarstvo vanjkih poslova objavilo je da je veleposlanstvo u Bagdadu u ponedjeljak prihvatilo Fayeza Assada Odwana i Ahmeda Salamaha Abu Nara.

Njih dvojicu oteli su 26. srpnja pripadnici skupine koja se naziva Borci iračkog eskadrona smrti dok su vozili kamione blizu iračko-sirijske granice.

Tri libanonska taoca, dva vozača kamiona i poslovni čovjek, također su oslobođeni, potvrdile su njihove obitelji.

Vozači su oteti u petak zapadno od Bagdada, a biznismen Antoine Antoun 31. srpnja kada su naoružani otmičari upali u njegovu tvornicu.

Agencije istodobno javljaju da se tajlandski kontigent od 451 medicinara i inženjerca počeo povlačiti u Kuvajt te da će u Bangkok stići do 20. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vojnici su završili jednogodišnju misiju, tijekom koje su poginula dva tajlandska vojnika u eksploziji autobombe kod Kerbale u prosincu prošle godine.

Utorak u Iraku protječe u znaku novih sukoba pobunjenika i koalicijskih snaga.

Nemiri su izbili u iračkome gradu Najafu, a snažna je eksplozija potresla i središte Bagdada, prenose očevici.

Po njihovim riječima, sveti grad Najaf nadlijeću američki zrakoplovi, a dim se diže sa staroga gradskog groblja koje je uporište boraca vojske Mehdija, šijitskoga radikala Moqtade al-Sadra koji se već šesti dan bore s američkim marincima.

Borbe su planule i u siromašnom bagdadskom šijitskom predgrađu jer gerilci ne poštuju policijski sat što ga je uvela prijelazna iračka vlada.

(Hina) xbcav ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara