Irak: U posljednja 24 sata 62 poginula, više od 400 ozlijeđenih

U POSLJEDNJA a 24 sata u savezničkim napadima poginula su 62 Iračana a više od 400 ih je ranjeno, rekao je irački ministar informiranja Mohammed Said al-Sahaf.

On je, na konferenciji za novinare u Bagdadu, kazao kako su u tom gradu tijekom bombardiranja ozlijeđene 194 osobe, ali da nitko nije poginuo. Najviše poginulih je u mjestu Babel, južno od Bagdada, te 14 poginulih u Basri.

U gradovima Najafu i Kerbali u pokrajini Qadisiyi na jugu Iraka također ima poginulih i ozlijeđenih, jednako kao i u pokrajinama Ninawa i Salah ad Din, kazao je ministar, dodavši kako su američki vojnici bili prisiljeni pobjeći iz područja Najafa i Kerbale te područja blizu Kirkuka.

"Jučer su pokušali ubaciti neke svoje plaćenike u Najaf i Kerbalu, no budući su bili opkoljeni, morali su pobjeći. Isto su pokušali i na sjeveru, u blizini Kirkuka, no protjerani su i ondje te su morali pobjeći", rekao je Sahaf. Pretpostavlja se da je mislio na vojnike koji su u ta područja pokušali sletjeti helikopterima, no Sahaf to nije u potpunosti objasnio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je bio crni dan za američke i britanske vojne snage. Određeni broj američkih i britanskih plaćenika zarobljen je", kazao je Sahaf.

Na katarskoj televiziji Al-Jazeeri u nedjelju su prikazana tijela nekoliko ubijenih američkih vojnika te pet američkih ratnih zarobljenika, među kojima i jedna žena.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara